Românii, pe locul doi la infracțiuni în Marea Britanie


Potrivit unor date obținute de publicația Daily Express, imigranții români din Marea Britanie sunt catalogați pe locul doi la numărul de infracțiuni comise, fiind surclasați doar de polonezi.

Datele obținute de publicație arată că Poliţia Metropolitană a efectuat în ultimii cinci ani 27.725 de arestări în rândul imigranţilor români pentru infracţiuni care includ violuri şi crime, în contextul în care, în prezent, în Marea Britanie trăiesc 68.000 de imigranţi români. După deschiderea frontierelor, prevăzută anul viitor, această rată - de aproximativ unu din trei imigranţi români arestaţi pentru infracţiuni - ar putea creşte, apreciază Daily Express, informează Mediafax.

"Aceste date statistice subminează asigurările oferite de oficiali români, potrivit cărora Marea Britanie nu are de ce să se teamă în urma unei diminuări a controalelor la frontieră", comentează cotidianul.

Tot aceste date arată că polonezii sunt responsabili de 35.000 de activități ilegale, din 2008 până în prezent, în Mare Britanie fiind un total de 60.000 de imigranți polonezi.

Conform publicației britanice, care citează poliția, românii sunt responsabili și de 92% din fraudele comise la bancomatele din Marea Britanie.

Comentarii Facebook