Luni 6 Februarie

Românii ar putea avea o nouă zi liberă de la muncăSenatul a adoptat, mați, un proiect de lege care prevede ca ziua de 27 martie să fie declarată drept Ziua Unirii Basarabiei cu România și să fie sărbătoare naţională.

"Ziua Unirii Basarabiei cu România poate fi marcată de autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, organizaţiile neguvernamentale, muzee, reprezentanţele Românieii în străinătate prin organizarea de evenimente şi manifestări publice şi cultural-ştiinţifice dedicate acestei sărbători", prevede proiectul de lege, iniţiat de deputatul Eugen Tomac, potrivit realitatea.net.

De asemenea, Guvernul şi autorităţile administraţiei publice centrale şi locale "iau măsurile necesare pentru ca în data de 27 martie drapelul României să fie arborat, în conformitate cu prevederile Legii nr.75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice".

"Ziua de 27 martie 1918 este una dintre cele mai semnificative din istoria poporului român. Atunci, după 106 ani de ocupaţie ţaristă, Basarabia a revenit în graniţele ei fireşti, fiind prima provincie românească care s-a unit cu România", mai scrie în document.

Proiectul de lege a fost adoptat în plenul Senatului cu 79 de voturi "pentru".

Comentarii Facebook