Revine iarna la sfarsitul lunii martie


Meterologii anunta ca iarna se va intoarce la finalul lunii martie.

Directorul Centrului de Prognoza al Administratiei Nationale de Meteorologie, Florinela Georgescu, anunta ca la finalul lunii martie si inceputul lunii aprilie va fi frig.

"Statistic vorbind, luna martie si prima parte a lunii aprilie reprezinta o perioada in care uneori iarna isi mai face simtita prezenta. Sigur ca nu mai are forta, dar este perioada de vreme capricioasa. De aceea, si dificultatea de a face o prognoza meteorologica cu speranta unui grad mare de realizare, pe o perioada mai lunga de timp", a spus Florinela Georgescu.

In aprilie-mai, estimarile spusn ca temperaturile se vor situa in jurul valorii de 15 grade.

"Pentru lunile aprilie si mai, estimarile sezoniere nu indica aparitia unor intervale de durata mare nici cu precipitatii abundente, nici cu temperaturi peste sau sub normele climatologice. Spre sfarsitul lunii aprilie-luna mai, mediile vor urca undeva spre 15 grade pentru zonele de campie si, normal, mai scazute pentru deal si munte. Nu excludem, insa, aparitia unor temperaturi aproape de vara pentru ca, de regula, sau de multe ori, se intampla, mai ales dupa jumatatea lunii mai, sa apara episoade cu maxime spre 30 de grade", a explicat Florinela Georgescu.

"Pastele este peste aproape o luna, pe 15 aprilie, iar o prognoza cu anticipatie atat de mare nu se poate face cu speranta unui mare grad de realizare. Deocamdata, va pot spune ca vremea se mentine cu valori termice ridicate pentru aceasta perioada a anului, desi exista o usoara tendinta de racire in urmatoarele doua saptamani, astfel incat sa incepem luna aprilie cu temperaturi usor peste normalul acestei perioade. Asta presupune ca in zonele montane, cel putin pe parcursul noptilor, se vor inregistra valori termice apropiate de limita inghetului, deci nu excludem posibilitatea ca acolo trecator precipitatiile sa mai fie sub forma de lapovita si ninsoare. Toate precipitatiile pe care le asteptam in urmatoarele doua, chiar trei saptamani, vor fi slabe cantitativ", a afirmat Georgescu, citata de Agerpress.

Comentarii Facebook