Reguli mai stricte pentru taximetriști. Vezi cine nu va mai avea voie să profeseze


Guvernul a stabilit condiții mult mai stricte pentru șoferii care ddoresc să devină taximetriști.

Astfel, de acum, cei care nu au cazierul ”curat”, nu mai pot profesa. Mai exact, o persoană care a fost condamnată la închisoare, chiar şi cu suspendare, sau a încasat o amendă penală, nu mai are voie să practice taximetrie.

Guvernul a aprobat o ordonanţă cu noi reguli pentru cazierul judiciar. Conducătorii de taxi trebuie să aibă cazier care să ateste că nu au fost condamnaţi pentru infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice, pentru trafic şi consum de droguri sau contra vieţii şi integrităţii corporale, potrivit realitatea.net.

De asemenea, o altă modificare a legii impune condiţii noi pentru obţinerea certificatului de competenţă fiscală pentru managerii de transport în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Certificatul va fi valabil 10 ani, iar cei care vor să-l obţină trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, printre care care: absolvirea liceului, cu sau fără diplomă de bacalaureat, participarea la un curs şi promovarea unui examen, conform unor norme ce vor fi aprobate prin ordinul ministrului Transporturilor.

Comentarii Facebook