Cât de mare este de fapt Facebook. Compania a publicat noile date



Facebook a cunoscut creșteri spectaculoase în ultima perioadă, mai ales că acum oferă servicii tot mai diverse.

Compania a publicat, ieri, rezultatele financiare pentru ultimul trimestru, iar numerele sunt de-a dreptul impresionante.

Astfel, Facebook a atins pragul de 1,59 miliarde de utilizatori activi lunar, iar trimestrul fiscal ce tocmai s-a încheiat a obținut un profit net de 5,84 miliarde dolari. Față de trimestrul anterior, se poate observa o creștere semnificativă având în vedere că la momentul respectiv avea 1,55 miliarde utilizatori și un profit cu 14% mai mic. Creșterea de la an la an este de 52% pe aceleași trei luni. Pe întregul an 2015, gigantul în socializare se poate mândri cu venituri de 17,93 miliarde dolari, în creștere cu 44% față de 2014, scrie playtech.ro.

De asemenea, serviciile de mesagerie instant au devenit si ele mai populare.

Potrivit datelor publicate de Facebook, aplicația WhatsApp a ajuns la 900 milioane de utilizatori activi în fiecare lună, în timp ce Messenger a atins numărul de 800 milioane utilizatori activi lunar.

Totodată, serviciul de avertizare în caz de dezastre naturale al Facebook,Safety Check, a notificat peste 950 milioane de oameni în 2015, peste 1 miliard de utilizatori folosesc serviciul de Grupuri în fiecare lună, iar 500 milioane de persoane folosesc serviciul ”Events”.

De asemenea, platforma internet.org a oferit acces la internet pentru 19 milioane de persoane, iar aproximativ 50 milioane de afaceri mici se promovează folosind rețeaua de socializare.

 

Comentarii Facebook