Realitatea TV poate fi închisă de CNA. Licenţa audiovizuală a posturilor TV şi radio aflate în insolvenţă va fi suspendată

 

Licența Realitatea TV poate fi retrasă de CNA, conform Ordonanţei de Urgenţă privind insolvenţa, publicată vineri în Monitorul Oficial.

 

În acest act normativ se prevede că licenţa audiovizuală a televiziunilor şi radiourilor aflate în insolvenţă va fi suspendată de către CNA până când va fi aprobat un plan de reorganizare pentru societăţile care deţin aceste licenţe.

 

Ordonanţa de Urgenţă privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă prevede la articolul 81 că: ”În cazul în care activitatea debitorului se află sub incidenţa prevederilor Legii audiovizualului, ca urmare a deschiderii procedurii şi până la data confirmării planului de reorganizare se suspendă licenţa audiovizuală cu începere de la data primirii comunicării de către Consiliul Naţional al Audiovizualului”.

 

De asemenea, Ordonanţa prevede că ”în planul de reorganizare vor fi prevăzute condiţiile de exercitare a dreptului de a difuza, într-o zonă determinată, un anume serviciu de programe, condiţii ce vor fi supuse aprobării prealabile a Consiliului Naţional al Audiovizualului”.

 

Adoptarea acestei Ordonanţe este justificată de Guvern având în vedere actualul context economic, care impune luarea unor măsuri rapide pentru crearea premiselor legislative şi administrative care să conducă la creşterea eficienţei operatorilor economici, la creşterea siguranţei circuitului economic şi a atractivităţii investiţionale a pieţei româneşti.

 

Întrebat, vineri, despre Codul insolvenţei adoptat de Guvern prin Ordonanţa de Urgenţă, premierul Victor Ponta a răspuns: ”Toată lumea trebuie să plătească măcar taxele curente, pentru că este vorba despre angajaţi”.

 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri că nu știe nimic despre această ordonanță. ”Vă mărturisesc că nu cunosc, nu am văzut nici în Monitorul Oficial, nici pe vreun site o formă a acestei Ordonanţe, a acestui act, nu cunosc conţinutul său, dar ceea ce pot să spun este însă că nici noi, liberalii - şi voi discuta chestiunea asta dacă aşa stau lucrurile şi în şedinţa de luni a USL, cu partenerii, cu primul ministru - nu putem să acceptăm şi, mai mult, să promovăm o lege care riscă să afecteze independenţa presei sau să supună unele organisme de presă ameninţărilor sau să nu zic mai mult. Există reguli foarte clare, ele trebuie să existe pentru toată lumea şi, în sensul acesta, repet, până nu văd conţinutul actului normativ, nu mă pot pronunţa. Dar în nici un caz, PNL nu va da nici cel mai mic concurs unei încercări de a îngrădi cumva libertatea presei. Trebuie să spun că sunt convins că nici premierul nu intenţionează asta sau membrii Guvernului din celelalte partide”, a susţinut Antonescu.

 

Societatea care gestionează Realitatea TV are datorii mari la stat, pe care nu le-a achitat. ”Nu ştiu că Realitatea TV se află în insolvenţă. Ştiu că vreau să îmi plătiţi taxele şi nu o faceţi”, a declarat Victor Ponta.

Comentarii Facebook