Cum îți dai seama că maşina are kilometrajul modificat. Un samsar a explicat totul

 

Mașinile sencond hand cumpărate din Germania pot ascunde probleme, dar și kilometrajul modificat. 

 

Românilor le place să fie minţiţi atunci când îşi cumpără o maşină”, spune Ştefan I., un ieşean care aduce maşini din Germania, pentru a le vinde, de cel puţin 15 ani, conform adevărul.ro.

 

Acesta spune că un neamț circulă pe an circa 40.000 de kilometri, iar un autoturism din 2005 este imposibil să aibă 150.000 de km la bord. ”Eu când văd maşini care au 150.000 de kilometri în bord, sunt din 2005 şi sunt aduse din Germania îmi dau seama că acele maşini au kilometrajul dat cu mult înapoi. Neamţul merge pe an în jur de 40.000 de kilometri, nu poţi să vii tu să îmi spui că în 10 ani a parcurs doar 150.000 de kilometri că nu cred”, spune Ştefan. 

 

La mașinile rulate în România vorbim numai de 15 mii de kilometri rulați pe an. 

 

Samsarii au metode pentru a minți cumpărătorii. Cel mai bine este să mergeți la o reprezentanţă, unde poate fi verificat istoricul vehicului. Pentru a vedea cât de rulată este o mașină pot fi verificate și alte lucruri: ”Te poţi uita, de exemplu, la cât de ros e volanul sau porţiunea de lângă pedale. Cu cât gradul de uzură sesizabil e mai mare e clar că cel care a avut acea maşină a mers mult cu ea. După aceea e important să verifici să nu fi fost lovită, reparată şi revopsită. Cel mai sfânt este să mergi cu ea la reprezentanţă însă atenţie că sunt samsari care cunosc oameni şi la aceste reprezentanţe să poţi lua ţeapă cu acte în mână”, ne-a mai spus Ştefan I.

 

Români preferă să fie mințiți în privinţa kilometrajului şi că din acest motiv şi samsarii preferă să dea kilometrii maşinilor second-hand înapoi decât să îi lase pe cei reali. Ştefan I. a dezvăluit şi care este unul dintre ”textele” clasice pe care samsarii de maşini le folosesc atunci când vând o maşină. Potrivit acestuia, majoritatea spun că, în Germania, de unde au adus maşina, aceasta a aparţinut unui bătrân care a ţinut-o mai mult în garaj. 

Comentarii Facebook