Raed Arafat EXPLICĂ modul în care ISU va închide cluburile care nu respectă legislaţia

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va putea să închidă localurile care funcţionează fără a respecta normele de siguranță în caz de incendii. 

 

Guvernul va adopta marți o ordonanță de urgență cu un singur punct. Secretarul de stat în cadrul MAI, Raed Arafat, a explicat în ce condiții un club va putea fi închis sau amendat de ISU. 

 

O sa explic hotararea de Guvern care a fost emisia azi:

 

1. Obiectiv care are autorizatie la incendiu, dar la control se costată că au facut modificari, atunci se dă amenda si se pune sistarea activitatii pana la revenirea in legalitate. 

 

2. Obiectiv care nu detin autorizatie de incendiu si atunci vor fi 2 variante:

 

a. daca nu are autorizatie la incendiu, dar are toate actele, in acesta situatie se da amenda, dar pana la 100 000, dar se da o perioda în care poate intra legalitate si atunci ca sa nu ii afectam activitatea, continua activitatea.

 

b. nu are autorizatie la incendiu, dar are acte, dar are incalcari grave, Aici aplicăm amendă și închidem localul”, a spus Arafat.

 

Astăzi (marţi - n.r.), din punct de vedere legislativ, vreau să modificăm prin ordonanță de urgență și să clarificăm competența legislativă. (...) Adoptăm ordonanța de urgență prin care dăm putere direct celor de la ISU, nu autorități locale, nu altcineva, să verifice aceste localuri în care au loc acțiuni care implică foarte multă lume, să le verifice din punctul de vedere al respectării condițiilor privind protecția împotriva incendiilor și a catastrofelor și să ia pe loc măsura închiderii acestora, sigilare, până la momentul la care își îndeplinesc condițiile. Sunt măsuri dure”, a declarat Victor Ponta la şedinţa de Guvern.

 

Nu vrea nimeni să oprească cluburile și discotecile din România. Vrem să oprim cluburile și discotecile care au potențial de a deveni cimitire, cum s-a întâmplat vineri seara”, a adăugat premierul.

 

Pe de o parte, avem iresponsabilitate și lăcomie din partea celor care desfășoară activități comerciale în care sunt implicați foarte mulți oameni. Pe de altă parte, măsurile dure nu putem să le lăsăm doar la autoritățile locale, pentru că nu au capacitatea de a le implementa”, a susținut Ponta.

 

Nu putem accepta ca ceea ce s-a întâmplat vineri să se mai repete". În acelaşi timp, el a acuzat birocraţia şi lipsa de responsabilitate a funcţionarilor care, altfel, au revendicări salariale. "Aud zilnic cereri de măriri de salarii. (...) Salarii mărite vor fi când vine competenţă şi responsabilitate mai multă, că de fapt de acolo se întâmplă. Nu cred că putem spune că în 25 de ani am progresat, dimpotrivă avem mai multă birocraţie şi lipsă de responsabilitate", a afirmat Ponta.

Comentarii Facebook