Raed Arafat este noul ministru al Sănătăţii, dar numai ca interimar

 

Premierul Victor Ponta a anunțat că medicul Raed Arafat va îndeplini atribuțiile de ministru al Sănătății până în 9 decembrie.

 

Mi-a zis că până pe 9 decembrie este de acord să ocupe această funcţie. Va fi până pe 9 decembrie, după care în noul guvern voi propune un alt ministru”, a spus Ponta la Antena 3. Arafat a precizat că nu dorește să fie numit în postul de ministru.

 

Vasile Cepoi a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii, fiind acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi infracţiuni asimilate celor de corupţie, în calitate de fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

 

Guvernul a luat act de existenţa acţiunii ANI în ceea ce îl priveşte pe ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, în legătură cu indiciile referitoare la săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. Acuzaţiile sunt grave şi este absolută nevoie de clarificarea acestora în cel mai scurt timp. Domnul ministru se va prezenta la Parchetul General pentru a-şi prezenta punctul de vedere în acest caz. Dacă se va ajunge la o decizie definitivă în acest caz, care să confirme acuzaţiile care au fost aduse în acest moment, domnul Vasile Cepoi îşi va pierde poziţia de ministru în Guvernul României”, a transmis Executivul.

Comentarii Facebook