Radu Banciu făcut praf de studenții moldoveni. I-au postat numărul de telefon pe internet


Realizatorul de emisiuni TV Radu Banciu se află în plin război locuitorii din Republica Moldova, după ce acesta a denigrat întreaga nație și le-a adresat injurii cetățenilor ei.

Studenții moldoveni s-au răzbunat însă pe controversatul prezentator folosindu-se de internet.

Eugen Luchianiuc a postat numărul de telefon al lui Radu Banciu şi i-a îndemnat pe prietenii săi să transmită un mesaj, iar Dragoş Galbur a modificat pagina de Wikipedia în română, dedicată lui Banciu. Pe pagina de Wikipedia dedicată lui Radu Banciu a fost schimbat textul. “Radu Banciu este un porc sălbatic”,scrie adevarul.ro.



Ulterior textul de pe Wikipedia a fost modificat, însă au fost adăugate câteva detalii despre scandalul care i-a revoltat pe cetățenii moldoveni.

În emisiunea „Lumea lui Banciu”, difuzată de B1 pe 24 decembrie 2013, Banciu l-a caracterizat pe Prim-Ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, drept un „terchea-berchea”. Mai mult, acesta a folosit un limbaj injurios și la adresa studenților moldoveni din România. Reprezentanții asociațiilor de studenți moldoveni din România au sancționat discursul denigrator al jurnalistului, deplângând prejudiciul de imagine care le este adus. Aceștia au fost secondați de CNA, care a decis amendarea postului de televiziune, la care Banciu este angajat, cu suma de 10.000 lei, pentru afiramațiile cu caracter discriminator ale moderatorului, dar și pentru injuriile lansate de către invitatul său, Corneliu Vadim Tudor.”, scrie pe pagina de Wikipedia a lui Radu Banciu.

Banciu le-a adresat multe injurii moldovenilor în cadrul emisiunii sale, comparându-i cu niște cerșetori și spunând că sunt ”o rușine de oameni”.

În general, Moldova este exact ca țiganul român care stă cu mâna întinsă pe Champs-Élysées. (…) Asta este Moldova. Un țăran sau un țigan, după cum vreți, care n-a făcut altceva decât să cerșească pe lângă România de când îi știm noi. (…) Am explicat și cu toți nătărăii ăia care veneau studenți din Republica Moldova, unu’ nu reușea să treacă clasa, da? Zeci, erau bursieri pe banii statului român, primiți în brațe, toate c*****e alea ale lor care rămâneau gravide în primul semestru și așa mai departe. O rușine de oameni!”, a spus Banciu în emisiunea sa.

Comentarii Facebook