Proteste masive la Rotterdam, după ce un ministru turc nu a fost lăsat să intre în Consulat și a fost expulzat din țară VIDEO



Autoritățile olandeze au cauzat un val major de proteste la Rotterdam, după ce aceștia au refuzat accesul pe teritoriul țării a doi miniștiri turci care încercau să efectueze o vizită la Rotterdam în favoarea referendumului constituţional care va avea loc în aprilie.

Astfel, Guvernul olandez i-a împiedicat accesul ministrului turc al Familiei, sâmbătă, în Consulatul Turciei și l-a escortat apoi până la granița cu Germania.

Mai mult, autoritățile nu i-au acordat permisiunea de aterizare în Rottrdam nici ministrului turc al Afacerilor Externe, care anunțase că ajunge sâmbătă în Olanda pentru un miting ce avea ca scop promovarea referendumului din luna aprilie.

Drept urmare, un grup mare de cetățeni turci s-au adunat în fața Consulatului pentru a protesta împotriva acțiunilor Guvernului olandez, iar polițiștii au folosit tunuri de apă şi cai pentru a dispersa mai mulţi manifestanți.

"Această situaţie face obiectul unui protest la nivelul cel mai sever din partea noastră şi a fost semnalat autorităţilor olandeze faptul că vor avea loc represalii la modul cel mai dur", a declarat premierul turc, Binali Yildirim, potrivit Mediafax.

"Vom răspunde în consecinţă la acest comportament inacceptabil", a adăugat el.

Comentarii Facebook