Prostituatele din India au propria publicaţie

 

Un grup de prostituate din "cartierul roşu" (red light district) din Bombay s-au hotărât să sfideze marginalizarea la care sunt supuse şi să-şi lanseze o publicaţie lunară, Red Light Despatch, în care să se poată exprima toate "femeile fără identitate".

Potrivit cotidianului Diario de Noticias, ideea lansării unei publicaţii pentru prostituate s-a născut în urmă cu şase luni în cartierul Kamathiputra, unul din centrele fierbinţi ale oraşului Bombay. "Obiectivul nostru este să oferim femeilor care practică prostituţia o platformă de exprimare", a explicat jurnalista Anurag Chaturvedi, editor al publicaţiei.

"Red Light este vocea celor fără voce şi a femeilor fără identitate, deoarece nimeni nu vorbeşte despre visele, agoniile sau nostalgia prostituatelor", a subliniat ea.

Red Light Despatch este o publicaţie modestă, de opt pagini, alb-negru, fără fotografii, difuzată în 1.000 de exemplare, însă este editată în engleză, hindu şi bengali şi a trecut, deja, graniţele cartierului Kamathiputra.

În cuprinsul publicaţiei sunt găzduite mărturii personale, poeme, subiecte legate de sănătate şi de drepturile omului, precum şi articole semnate de diverse personalităţi, precum textele scrise de Shirin Ebadi, Premiul Nobel pentru Pace, şi publicate în ultimele două numere.

Valoarea publicaţiei constă în capacitatea sa de a face cunoscută lumea prostituatelor, cărora guvernul indian nici măcar nu le recunoaşte statutul de cetăţean, după cum a declarat Chaturvedi.


Foto: thaimedicalnews.co

 

 

Comentarii Facebook