Prof. Mencinicopschi face recomandări pentru POSTUL PAŞTELUI: Alimentele cu E -uri nu sunt de post

 

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi susține că alimentele cu E-uri nu au ce căuta în meniul unei persoane care postește. 

 

De asemenea, Prof. Mencinicopschi a mai precizat că femeile gravide, copiii şi bolnavii trebuie să obţină dezlegare de la preot în privinţa postului, pentru a nu-şi periclita sau agrava starea de sănătate.

 

POSTUL PAŞTELUI  "Trebuie să evităm alimentele industriale pentru că nu sunt de post. E-urile sunt nişte chimicale care nu au existat acum 2.000 de ani, iar postul ortodox se ţine cu alimente de post tradiţionale. De asemenea, dintre E-uri, există roşu carmin, cunoscut sub denumirea E 120, produs cu extract de origine animală, pe care îl găsim în foarte multe produse, cum ar fi pateul de post. Pe lângă E-uri, trebuie să ne ferim de cazeinat, care este un compus al laptelui, de ovalbulină, adică praf de ou, şi de hidrolizat, care este făcut din carne", a declarat prof. dr. Mencinicopschi.

 

POSTUL PAŞTELUI  Profesorul Mencinicopschi spune că postul nu este recomandat copiilor mici, femeilor însărcinate şi celor care alăptează.  "Preoţii dau dezlegare pentru aceste lucruri, dacă vrei să respecţi tradiţia şi credinţa", precizează Mencinicopschi.

 

Citeşte mai mult pe ziarulring.ro.

Comentarii Facebook