Produsele cosmetice contin ingrediente toxice pentru organism. Vezi care sunt!

 

Numeroase produse cosmetice contin o serie de substante care ne pun sanatatea in pericol. Astfel ca, trebuie sa citim cu atentie eticheta acestora inainte de a le cumpara.

Parabenii, vinovat de cancerul la san

Parabenul (sau methyl, propyl, ethyl paraben) este un conservator de sinteza si un solvant utilizat foarte des in industria cosmeticelor. Prezenta sa in deodorante are legatura, dupa cum sustin mai multe studii, cu aparitia tumorilor de san. Specialistii spun ca folosirea chimicalei in zona sanilor favorizeaza absorbtia prin piele si dezvoltarea tumorilor canceroase. Substanta se mai gaseste si in produsele de ingrijire a pielii si a parului (sampoane, sapunuri), cu scopul de a prelungi valabilitatea produsului, potrivit clickpentrufemei.ro

Propylene glycol produce alergii

Propylene glycol este o substanta care da diverse arome, mirosuri si coloranti unui produs cosmetic. Este prezenta in solutiile antibacteriene, in solutii de sare, diuretice, paste de dinti, apa de gura, in cosmetice, in creme hidratante ca substanta purtatoare de parfumuri etc. Mai este utilizata si in industria alimentara. Substanta poate produce reactii alergice.

Sodium lauryl sulfate distruge pielea

Acesta este un agent spumos prezent in pastele de dinti si in sampoane. in concentratie de 2-5%, acesta poate provoca iritatii sau dermatite (inflamatii) ale pielii, iritatii oculare, urticarii, reactii alergice sau caderea parului. Reziduuri din aceasta substanta se pot gasi, timp de cinci zile, in ficat, creier sau plamani.

Comentarii Facebook