Printul Charles are "sange" ardelenesc! Vezi ce legaturi de rudenie are familia regala in Transilvania


Printul Charles al Marii Britanii detine mai multe proprietati in Transilvania si isi petrece in fiecare an un scurt concediu aici. Motivul: prin venele casei regale a Marii Britanii curge sange ardelenesc.

Printul Charles este legat de Romania prin stra-strabunica sa, contesa Claudia Rhedey, nascuta intr-o familie de nobili din Sangeorgiu de Padure, judetul Mures, anunta libertatea.ro.

Printul si-a cumparat in ultimii ani mai multe proprietati in satele ardelenesti si chiar si o mica unitate de producere a sucului natural de mere. Charles investeste si in refacerea unor locuinte vechi, biserici ori alte cladiri cu semnificatie istorica.

Contesa Claudia Rhedey din Sangeorgiu de Padure, judetul Mures este inrudita si cu regina, Elisabeta a II-a. Contesa  s-a nascut in anul 1812, fiind fiica contelui Laszlo Rhedey si a baronesei Agnes Inczedi. Renumita pentru frumusetea ei, Claudia l-a cunoscut la un bal din Viena pe printul Alexander de Wurttemberg, care s-a indragostit nebuneste de ea. Cei doi s-au casatorit si au avut impreuna doua fete si un baiat.

Contesa a murit cand era insarcinata cu al patrulea copil, intr-un accident pe drumul spre Graz, in Austria, la varsta de 29 de ani. Claudia Rhedey a fost inmormantata in biserica din Sangeorgiu, unde se afla si astazi.

Fiul Claudiei, contele Franz de Teck, s-a casatorit cu printesa Mary Adelaide de Cambridge si a avut trei baieti si o fiica, Mary Victoria. Aceasta s-a maritat in 1893 cu George al V-lea, care a devenit regele Marii Britanii.

Regina Mary si George al V-lea au avut mai multi copii intre care si pe Edward al VIII-lea si George al VI-lea. Primul a abdicat, iar George al VI-lea a devenit rege, fiind urmat la tron de fiica lui cea mare, Elisabeta a II-a, actuala regina a Angliei si mama printului Charles.

Comentarii Facebook