Primarii din comuna Sant si comuna Tiha Bargaului, Bistrita-Nasaud trimisi in judecata de procurorii clujeni


Cornel Leontin Moisil, primarul din comuna Sant, si Vasile Dologa, primarul comunei Tiha Bargaului, au fost trimisi in judecata de procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj. Cei doi sunt acuzati de conflict de interese.

Primarul comunei Tiha Bargaului, Vasile Dologa, a incheiat in 18 mai 2007 un contract de servicii "cu o firma al carei unic asociat si administrator era fiul sau, cu scopul de a realiza, in mod indirect, un folos material pentru acesta din urma, in suma de 152.287 lei. Societatea comerciala a fost infiintata cu numai doua luni inainte de atribuirea acestui contract pentru care nu a fost respectata parcurgerea procedurilor prevazute de OUG 34/2006, iar singurul angajat al firmei era fratele inculpatului" precizeaza procurorii.

Primarul din comuna Sant, Leontin Moisil, a fost trimis in judecata alaturi de Maria Otilia Domide.

"Probatoriul administrat in cauza pe parcursul urmaririi penale a relevat faptul ca, in cursul anilor 2007-2008, in mod repetat, inculpatii, fiecare in calitate de membru al comisiilor de preselectie si de  licitatie pentru adjudecarea de masa lemnoasa pe picior, dintr-o comuna din judetul Bistrita-Nasaud, au participat la luarea deciziei de admitere la licitatie si de adjudecare a exploatarii cantitatii de peste 1250 mc. de masa lemnoasa de catre o societate comerciala al carei asociat unic si administrator era sotul inculpatei, respectiv cumnatul inculpatului. Prin deciziile luate de inculpati, s-a realizat in mod indirect, un folos material, pentru inculpata Domide Maria Otilia (sora inculpatului) si respectiv sotului acesteia (cumnatul inculpatului)", precizeaza procurorii.

Comentarii Facebook