Prigoana a depus la Parlament un proiect pentru legalizarea prostitutiei. Vezi ce drepturi si obligatii vor avea prostituatele


Deputatul independent Silviu Prigoana a depus la Parlament un proiect legislativ pentru legalizarea prostitutiei, denumita "activitate cu caracter sexual autorizata".

 

Potrivit realitatea.net, proiectul prevede ca "activitatea cu caracter sexual autorizata" presupune "servicii specifice relatiilor normale dintre cele doua sexe, cu asigurarea respectarii regulilor de igiena si discretie. Relatiile homosexuale sunt interzise". Proiectul prevede ca prostituatele trebuie sa aiba cel putin 20 de ani, iar clientii cel putin 16.

 

Documentul supus dezbaterii prevede ca activitatea se poate desfasura in case de toleranta sau la domiciliul prostituatei, daca aceasta este destinat exclusiv acestui scop si in imobil nu locuiesc minori. Prostituatele vor fi autorizate de catre medici si vor fi controlate din punct de vedere medical lunar.

 

Potrivit proiectului, prostituatele vor avea dreptul la demnitate, dar si sa refuze clienti sau diverse servicii solicitate. De asemenea, practicantele celei mai vechi meserii au dreptul la plata serviciilor prestate si pot renunta oricand la aceasta activitate. Printre obligatiile lor se numara efectuarea lunara a controlului medical, punerea la dispozitia clientilor  a mijloacelor de protectie impotriva transmiterii bolilor sexuale, respectarea programului de lucru, pastrarea confidentialitatii si afisarea tarifelor.

Comentarii Facebook