Premierul Dăncilă DĂ o veste proastă Clujului: Spitalul Regional e în pericol

 

Premierul Viorica Dăncilă aruncă bomba privind Spitalul Regional de Urgență Cluj și spune că proiectul este în pericol. 

 

Legat de cele trei spitale pe fonduri europene, cele trei spitale nu sunt în situaţia pe care ne-am fi dorit-o cu toţii. Trebuiau să se construiască la Iaşi, Cluj şi Craiova. Pentru spitalul care trebuia să se construiască la Craiova ni se cere o altă poziţionare, deci un alt teren pe care să construim acest spital, iar pentru celălalt spital, spitalul de la Cluj, ni se mai cer încă 1,4 hectare pentru construirea acestui spital. Nu sunt trimise nici toate documentele pe care ar fi trebuit să le avem deja la Bruxelles. Căutăm soluţii pentru cele trei spitale, dar situaţia nu putem să spunem că ne bucură”, a spus premierul.

 

Despre vinovați, Dăncilă a spus că nu se poate pronunța încă. ”Aici nu vreau să mă antepronunţ. Să vedem, este problema consultanţilor, să vedem cine a generat această situaţie. Eu am constatat situaţia, acum urmează să văd cine este vinovat de cele întâmplate”, a continuat ea, conform Antena 3.

 

Este evident că cineva dezinformează pe marginea acestui subiect. Până acum toate forurile, de la București și Cluj, au afirmat și reafirmat că județul Cluj este cu actele la zi și a fost dat ca aexemplu, iar, acum, premierul aruncă bomba.

 

În 12 octombrie 2017, Consiliul Județean Cluj anunța că în Monitorul Oficial nr. 796/2017 a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 720/2017 prin care Guvernul a aprobat înscrierea terenului în suprafață de 14,3064 hectare, situat în localitatea Florești, strada Avram Iancu nr. 370 – 374, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea lui în administrarea Ministerului Sănătății în scopul construirii Spitalului Regional de Urgență Cluj.

 

Este o etapă extrem de importantă în procesul de edificare a viitorului Spital Regional de Urgență pentru care ne luptăm de atâția ani. Ea vine la finalul unei proceduri complexe în urma căreia am transmis Guvernului un teren cu o situație juridică pe deplin clarificată și fără niciun fel de probleme juridice, ideal pentru a se construi pe el din punct de vedere al amplasării, planeității și accesului la utilități” a declarat atunci președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

 

Potrivit prevederilor hotărârii de guvern, predarea-preluarea terenului cu o valoare de inventar de 25.760.295 lei se va face în termen de 30 de zile, în baza unui protocol ce urmează a fi încheiat în acest sens între Consiliul Județean Cluj și Ministerul Sănătății.

 

Pentru a se putea ajunge în această etapă finală, Consiliul Județean a derulat o procedură laborioasă prin intermediul căreia a dezmembrat terenul în cauză și s-a ocupat de evaluarea suprafeței care se transmite în vederea construirii spitalului, comunicând raportul de evaluare Ministerului Sănătății. Totodată, a adoptat hotărârea 167/26.07.2017 de modificare a HCJ nr. 258/29.11.2016 prin care terenul a fost transferat din domeniul public al județului Cluj în domeniul public al Statului Român. Ulterior, Consiliul Județean a acționat pentru înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate asupra terenului Statului Român și a întreprins demersurile necesare în vederea casării și, respectiv demolării construcțiilor dezafectate existente pe terenul în cauză.

Comentarii Facebook