Popcornul consumat la cinema, otrava curata


Daca floricelele ar fi preparate in anumite conditii, acestea ar putea fi mult mai sanatoase decat fructele, a spus nutritionistul Corina Zugravu intr-un interviu acordat evz.ro.

Cercetatori americani sustin ca popcornul contine o cantitatea mare de antioxidanti, care scad riscul de boli de inima si de cancer. Mai mult, floricelele sunt creditate cu o valoare mai mare pentru organism decat fructele sau legumele.

Corina Zugravu a precizat si in ce masura sunt adevarate descoperirile recente.

"Floricelele de porumb, pregatite in casa, asa cum le facea bunica, sunt foarte sanatoase. Sunt cereale intergale, foarte benefice organismului. Conditia este sa nu fie prajite in ulei sau unt. (...)Aromele nu sunt, in particular negative, dar daca sunt topite in unt nu sunt nici ele sanatoase. Cele mai rele sunt floricelele cu caramel care provoaca si carii dentare. Iar popcornul care se vinde in cinematografe este otrava. Se foloseste foarte multa sare si unt, iar daca pe langa floricele mai bem si o cola este cumplit. Acesta combinatie poate acoperi toata cantitatea de calorii necesara pentru o zi. Se pune mai multa sare pentru a se cumpara mai multe sucuri, dar nu ne face bine deloc", a explicat Corina Zugravu.

 

Foto: evz.ro

Comentarii Facebook