Pomohaci nu a reușit să aducă dovezi prin care să își demonstreze nevinovăția. Ce anunță Arhiepiscopia Alba Iulia


Preotul Cristina Pomohaci, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani, nu a reușit să prezinte dovezi care să îi ateste nevinovăția, în termenul de 30 de zile acordat de superiorii săi.

În acest timp, el a trimis doar o cerere prin care solicită suspendarea temporară din preoție.

"În cele 30 de zile pe care părintele (Pomohaci, n.r.) le-a avut la dispoziţie pentru a prezenta probe sau dovezi care să-l dezvinovăţească, a fost adusă doar o singură cerere prin care acesta solicită retragerea temporară din preoţie, invocând motive de sănătate. Cererea a fost analizată astăzi (miercuri, n.r.) în şedinţa Permanenţei Consiliului Eparhial şi a fost înaintată Consistoriului Eparhial, care se va întruni joi, la Alba Iulia”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, părintele Oliviu Botoi, potrivit Agerpres.

De asemenea, parchetul General a preluat, pe 19 iulie, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş dosarul în care preotul Cristian Pomohaci, din Parohia Moşuni, judeţul Mureş, este cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale.

Comentarii Facebook