Polițistul care l-a lovit pe Boureanu a fost în legitimă apărare

 

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au decis că polițistul care l-a lovit pe Cristi Boureanu a fost în legitimă apărare și au clasat plângerea fostului deputat.

 

Dosarul a fost clasat pentru că poliţiştul care l-a lovit pe Boureanu a acţionat în legitimă apărare şi nu i se poate imputa acuzaţia de abuz în serviciu.

 

Pe 9 iunie 2017, în jurul orelor 01:30, maşina în care se afla Cristian Boureanu a fost oprită în trafic, în zona Piaţa Charles de Gaulle din Sectorul 1 al Capitalei de un echipaj de poliţie rutieră. Fostul deputat nu conducea, dar s-a luat la ceartă cu polițiștii și chiar l-a lovit pe unul dintre ei. 

 

S-a manifestat violent, la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 15-20 zile de îngrijiri medicale”, precizează procurorii.

 

În 20 iulie, fostul deputat a fost trimis în judecată. 

Comentarii Facebook