Politică extremă împotriva fumatului: 100 de dolari pentru un pachet de țigări


Oficialii Ministerului Sănătății din Noua Zeelandă au anunțat că analizează posibilitatea de a mări prețul unui pachet de țigări până la 100 de dolari neo-zeelandezi, de la 15-20, cu scopul de a-i face pe cetățeni să renunțe la acest viciu.

Profesorul Richard Edwards, de la Departamentul de Sanatate Publica de la Universitatea din Otago, spune ca "taxa reprezinta cea mai eficienta metoda de a-i incuraja pe fumatoriisa renunte la acest viciu. "Este fabulos ca Guvernul a adoptat un asemenea scop. Este primul executiv din lume care se preocupa sa ia o asemenea masura”, a mai spus acesta. Cel mai probabil un pachet de tigari va ajunge sa coste 60 de dolari pana in 2025, informează Incont.ro.

Guvernul neo-zeelandez mai prevede și alte reglementări în ceea ce privește tutunul: sa fie considerat o substanta toxica, fumatul sa fie interzis in masinile in care se afla si copii, dar si interzicerea vanzarii de tigari in duty-free.

Marea Britanie adoptă aceeași strategie, cancelarul George Osborne anunțând luna trecută că un pachet de țigări va ajunge la prețul de 7.36 lire sterline.

Comentarii Facebook