Duminica 28 Aprilie

Plăcere la preţuri EXTRAVAGANTE. Plăcinta cu carne de 11.000 de euro! Tu ai plăti atât?

 

Pentru unii oameni aceste plăceri reprezintă un stil de viaţă obişnuit, însă pentru cea mai mare parte a populaţiei acestea sunt doar nişte preţuri exuberante la care nici nu visează.

Astfel, cei cu bani îşi vor permite să mănânce "Burgerul extravagant" / "Le Burger Extravagant" la un preţ de peste 220 de euro sau "burgerul satanic"care se vinde cu 515 euro. Aceste delicatese sunt incluse pe lista celor mai scumpe specialităţi din lume, scrie Ziarul Financiar, citând Mentalfloss.com.

Însă lista nu se termină aici. Plăcinta cu carne de 11.000 de euro este o delicatesă a restaurantului The Fence Gate Inn din Marea Britanie.

Ingrdientele din care sunt preparate aceste produse sunt cele mai scumpe din lume. Spre exemplu, plăcinta cu carne de 11.000 de euro este preparată din file de vită Wagyu în valoare de 870 de dolari, ciuperci chinezeşti matsutake care valorează circa 680 de euro kilogramul, trufe negre şi ciuperci franţuzeşti "picior albastru" al cărui preţ este de 270 euro pe kg. Sosul este obţinut din două sticle de vin Chateau Mouton Rothschild din 1982, fiecare la 1.350 de euro. Învelişul este din aur comestibil.

 

 

Comentarii Facebook