Petitie online impotriva dublarii filmelor straine difuzate la televizor

In doar cateva ore de la lansare, petitia online cu titlul "Stop legii dublarii filmelor Victor Socaciu" a strans cateva sute de semnaturi.

 

Petitia a fost lansata vineri si postata pe site-ul petitieonline.ro, unde toti cei care doresc pot sa o semneze. Actiunea de protest vine dupa ce deputatul Victor Socaciu a depus la Camera Deputatilor un proiect care prevede obligativitatea televiziunilor de a dubla, nu de a subtitra, filmele straine pe care le difuzeaza.

 

"E vorba de o decizie strict comerciala, care ar da de lucru unor actori pentru dublaj, dar in niciun caz nu este o decizie artistica. Actorii romani nu trebuie sa fie folositi ca sa dubleze vocile altora, crescand astfel pretul difuzarii unui film si scazandu-i autenticitatea si calitatea artistica, ci trebuie sa fie vazuti si auziti in productii romanesti sau internationale; iar pe d-l SOCACIU vrem sa-l auzim in propriile concerte nu dubland vocea vreunui cantaret strain", se arata in petitie.

 

"Dublajul filmelor duce la izolare, la intoleranta, iar pe termen lung are efecte foarte toxice", mai spus initiatorii protestului.

 

Vezi si

Televiziunile ar putea fi obligate sa dubleze, nu sa subtitreze, filmele straine

Comentarii Facebook