Pensie incredibilă pentru Regele Mihai I. Vezi ce venituri încasează lunar


Deși are o pensie de 1.000 de lei, Regele Mihai I încasează lunar venituri de aproximativ 22.100 de euro, însă are și cheltuieli pe măsură.

Regele Mihai are o pensie de 1000 de lei. În plus, acesta mai încasează venituri din chiriile proprietăţilor pe care le deţine, din indemnizaţia de fost şef de stat şi din cea de membru al Academiei Române. Conform declaraţiilor făcute de Ion Tucă, directorul Casei Regale a României, pentru Forbes România, totalul ar ajunge la aproximativ 22.100 de euro pe lună, informează evz.ro.

Cel mai mare venit vine de la Castelele Peleș și Pelișor, închiriate de Casa Regală Muzeului Peleş şi Ministerului Culturii pentru 12.000 de euro pe lună. Tot acelaşi domeniu funcţionează Vila Economat, care aduce un venituri de 2.500 de euro/ lună.

Casa Regală trebuie însă să plătească impozite la aceste sume și trebuie să administreze și proprietățile care sunt folosite, dar nu sunt le deține, precum Palatul Elisabeta, unde numai întreținerea acestuia costă peste 5.000 de euro lunar.

Comentarii Facebook