Pe ce trebuie să cheltuim banii pentru a fi fericiți? Vezi ce spun cercetătorii



Deși una dintre cele mai populare zicale spune că ”banii nu aduc fericirea”, oamenii de știință au reușit să demonstreze că aceasta poate fi ”cumpărată”, încă contează mult pe ce dăm banii.

Cei care sunt tentaţi să cumpere multe obiecte, oricât ar fi de valoroase, nu vor fi fericiţi, susțin cercetătorii.

Un studiu recent a demonstrat că oamenii apreciază mai mult deât obiectele materiale experienţele de care pot avea parte cu ajutorul banilor, de exemplu vacanţele. Acestea îi fac într-adevăr fericiţi, spune Ryan Howell, co-autorul studiului, potrivit descoperă.ro.

Profesorul a observat reacţia oamenilor înainte şi după cumpărarea unor anumite obiecte sau experinţe. Deși aceștia au recunoscut, la început, că hainele sau aparatele sunt o investiţie financiară mai bună, la final au spus că sunt mai importante amintirile pe care le-au avut în urma unei vacanţe reuşite.

Iniţial însă, oamenii de știință au observat o retincenţă a subiecților în cumpărarea acestor experienţe, aceștia considerând probabil că nu era ceva util pentru ei.

În privinţa obiectelor, putem fi fericiţi dacă le cumpărăm, dar cu o singură condiţie: să le achiziţionăm pentru altcineva, nu pentru noi înşine.

Comentarii Facebook