Patru militari romani, raniti in Afganistan!


Patru militari romani au fost raniti, duminica dimineata, in Afganistan. Autovehiculul blindat tip MRAP in care se aflau cei patru a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat, anunta MApN.

Cei patru militari provin din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", iar incidentul s-a produs pe autostrada A1 in Provincia Zabul, duminica, in jurul orei 5.30.

Cantitatea de explozibil utilizata a fost foarte mare, blindajul autovehiculului blindat tip MRAP a dus la salvarea vietilor militarilor romani, mai precizeaza oficialii MApN.

In urma deflagratiei, locotenentul George Olteanu a suferit leziuni in zona spatelui si la muschii piciorului stang, plutonierul major Marius Apostol are glezna piciorului stang fracturata si caporalul Daniel Riza a suferit o ruptura de ligamente la genunchiul stang. Al patrulea militar, caporalul Nicolae Barbu, care a acuzat doar lovituri superficiale, si si-a reluat activitatea in Baza Lagman.

Locotenentul George Olteanu, plutonierul major Marius Apostol si caporalul Daniel Riza au fost evacuati la Spitalul Militar din Kandahar, unde sunt supusi unor investigatii suplimentare.

Comentarii Facebook