Patriarhul Daniel a transmis un nou mesaj românilor: Avem nevoie de pace și unitate



După o perioadă de tăcere și multe critici la adresa sa privind modul în care a gestionat tragedia de la Club Colectiv, Preafericitul Daniel a început să comunice mai mult cu enoriașii.

Astfel, mii de credincioși s-au rugat, at joi seara, la Catedrala Patriarhală, împreună cu Preafericitul Patriarh BOR, pentru pace şi unitate, pentru cei trecuți la Domnul și pentru însănătoșirea celor aflați în spitale în urma tragicului accident de săptămâna trecută din București, scrie realitatea.net.

Patriarhul Daniel a făcut un apel la pace și unitate, în țară și în Biserică:

Avem nevoie de pace şi de unitate. Avem nevoie de pace în Biserică, avem nevoie de pace în societate, dar şi de comuniune, de unitate, ca să putem săvârşi binele unii cu alţii, nu unii împotriva altora. De aceea, în aceste zile, Biserica doreşte să fie o slujitoare, un factor al păcii sociale, aşa cum prevede şi legislaţia noastră, dar mai ales cum ne cere Mântuitorul Iisus Hristos".

Conform agenţiei de presă Basilica, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu Preasfinţitul Părinte Mihail, Episcopul Ortodox Român al Australiei şi Noii Zeelande, și Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, înconjurați de un sobor de preoţi şi diaconi, au oficiat slujba Acatistului Mântuitorului Iisus Hristos şi Paraclisul Maicii Domnului.

Comentarii Facebook