Parfumul pe care îl foloseşti poate avea efecte negative pentru sănătate


Parfumurile sunt pline de substanţe care intră în corp şi pot dăuna grav sănătăţii.

Ingredientele parfumurilor pătrund în organism, sunt metabolizate şi multe rămân acolo, fapt ce poate dăuna grav sănătăţii, cu toată mireasma perfecta de care beneficiezi pentru câteva ore.

Într-un studiu de la Universitatea Rochester, cercetătoarea Lauren Parlett a demonstrat efectele negative ale substanţelor chimice, numite flataţi, din parfumuri.

Pentru efectuarea studiului, au fost prelevate teste de urină de la femei care foloseau diverse cantităţi de produse de îngrijire parfumate. În urma analizelor s-a demonstrat că , cu cât numărul de produse parfumate folosite era mai mare, cu atât creştea şi cantitatea de flataţilor. Peste 70% dintre participantele la studiu aveau în corp cca. 10 tipuri diferite din aceste substanţe nocive, potrivit realitatea.net.

Acestea pot să ducă la cancer, dereglări hormnonale şi diverse alte boli. Studii preliminare indică faptul că atunci când se afla în corpul copiilor, pot să determine un IQ scăzut. În plus, mai pot duce la endometrioză şi sindromul ovarului polichistic.

Comentarii Facebook