ONG -urile și jurnaliștii protestează față de atacul puterii asupra mass-media

 

Mai multe ONG -uri și publicațiile din rețeaua PressHub.ro a reacționat după declarațiile lui Liviu Dragnea, care ”încalcă flagrant și amenință o valoare democratică fundamentală: independența presei”.

 

Semnatarii acestui protest solicită forțelor democratice din România o reacție publică la declarațiile făcute ieri de Liviu Dragnea, președintele partidului de guvernământ și al Camerei Deputaților, declarații care încalcă flagrant și amenință o valoare democratică fundamentală: independența presei.

 

Președintele partidului de guvernământ și al Camerei Deputaților a solicitat ieri Executivului un proiect de lege cu dedicație, cu scopul de a verifica finanțarea unor anumite publicații, invocând o presupusă lipsă de transparență și ignorând faptul că statul român beneficiază deja de legislație și instituții de verificare a activității economice derulate de presă. Considerăm aceste afirmații drept o amenințare, un act de intimidare fără precedent adresat jurnaliștilor independenți din România.

 

Atacul recent la G4 Media se adaugă unui număr alarmant de afirmații ostile venite din cercul puterii actuale care indică dorința de control al presei independente ca Rise Project, HotNews, EpochTimes, Press One, Comisarul, DIGI24, Realitatea TV, Newsweek România ș.a. folosind ca instrument instituții ale statului”, se arată în protestul intitulat ”Mass-media sub atacul puterii!”.

 

 

Semnatari din domeniul ONG:

Freedom House România

Centrul Român de Politici Europene

Grupul de Dialog Social

EFOR

Inițiativa România

Societatea Timișoara

 

Publicații și jurnaliști ai rețelei PressHub.ro:

 

Asociația Cluj Today

Asociația Transylvania Today

Banatul Azi

Express de Banat

Revista 22

Gazeta de Dimineață

Info Sud-Est

InRoman.ro

Jurnalul Văii Jiului

Liber în Teleorman

Știri din Banat

Vrancea 24

PressHub.ro

JustitieCurata.ro

Andreea Pavel

Brîndușa Armanca

Carmen Dumitrescu

Cristian Andrei Leonte

Cristian Florin Franț

Catiușa Ivanov

Mihaela Mihai

Ovidiu Amălinei

Claudiu Pădurean

Nicu Tașcă

Ramona Roșulescu

Sebastian Oancea

Bogdan Stanciu

Valentin Tudor

Gabriel Baciu

Teodora Baciu

Comentarii Facebook