O tânără a fost la un pas de moarte din cauza unui preot. Ce i-a interzis să facă


O tânără de 27 de ani din Suceava a ajuns la spital, în stare critică, după ce pastorul său i-a interzis să vafă avort, în ciuda insistențelor medicilor.

Tânăra a fost diagnosticată cu o boală autoimună, lupus eritematos sistemic, ajungând la Spitalul Clinic “Parhon” din Iaşi în stare gravă. După ce i s-au efectuat analizele, medicii au constatat că pacienta era însărcinată în opt săptămâni, recomandându-i-se de urgenţă să facă avort.

Medicii de la Maternitatea “Cuza Vodă”, acolo unde a fost transferată tânăra, susţin că femeia a refuzat să facă avort după ce pastorul său i-a interzis acest lucru, spunând că este păcat. Abia după ce starea sa a ajuns critică, la două săptămâni după recomandarea doctorilor, familia pacientei şi-a dat acordul pentru intervenţie, potrivit Adevărul.ro.

Preotul care o urmărea i-a spus că i se interzice să facă avort. De la opt săptămâni la zece săptămâni, starea ei generală s-a alterat îngrozitor. A ajuns în insuficienţă renală, a avut atingere pulmonară şi a avut atingere miocardică. Cu greu familia şi persoana respectivă au semnat şi au fost de acord cu chiuretajul uterin. Toţi preoţii trebuie să înţeleagă că sunt situaţii în care este în pericol viaţa mamei şi trebuie să se recurgă inclusiv la întreruperea sarcinii”, a precizat Mircea Onofriescu, managerul Maternităţii “Cuza Vodă” din Iaşi.

Onofriescu a precizat că situația nu este una izolată, existând multe cazuri în care pacienţii refuză să urmeze sfaturile medicilor din cauza recomandărilor primite de la preoţi sau pastori.

Din nefericire, sunt sute de preoţi care fac recomandări: să nu se recurgă la chiuretaj, să nu se utilizeze metode contraceptive, să nu se pună sterilete, să nu se facă ecografii în primul trimestru de sarcină, pentru că dacă se descoperă malformaţii se recomandă întreruperea cursului sarcinii. Din nefericire, aceste recomandari sunt tot mai frecvente. Sunt preoţi care obligă femeile să vină să îşi dezlege trompele, pe motiv că nu o mai primeşte în parohie. Metoda sterilizării chirurgicale se foloseşte în toate ţările civilizate. Este metoda cea mai ieftină, cea mai sigură şi cea mai fără efecte secundare. Deci, preoţii trebuie să aibă o educaţie sanitară şi să dea informaţii corecte către populaţia care o păstoreşte. Nu trebuie să ne întoarcem în secolul al XVII-lea”, a mai spus Onofriescu.

Comentarii Facebook