O fetiță de 4 ani a intrat în șoc anafilactic în avion, după ce un pasager a deschis o pungă de alune la bord

 

O fetiță de patru ani a intrat în șoc anafilactic și a leșinat în timpul unui zbor, după ce un bărbat a ignorat cele trei avertismente care precizau că la bord este o persoană care suferă de o alergie severă. 

 

Fae Platten a leșinat și a intrat în stop respirator, dar a fost ajutată rapid de personalul de bord. I-a fost făcută o injecție anti-alergică ce conținea adrenalină și a fost dusă rapid la spital în Anglia, după ce avionul a aterizat. 

 

Pasagerul inconștient a primit interdicție de a mai zbura cu Ryanair timp de 2 ani, scrie Daily Mail.

 

Familia fetiției a relatat că a anunțat compania aeriană despre alergia severă la alune, iar personalul din avion a anunțat că nu va vinde alune la bord și i-a rugat pe pasageri nici să nu mănânce dacă au asupra lor. 

 

După 20 de minute de la plecarea din Tenerife spre Anglia, Fae a început să se scarpine pe obraji și să spună că are dureri.

 

Un bărbat care stătea la patru rânduri distanță a ignorat avertismentul și a deschis un pachet de alune. Fața fetiței a început să se umfle și să aibă probleme la respirație.

 

Mama și-a dus fetița în partea din față a avionului, dar particulele de alune au fost purtate prin sistemul de aer condiționat, astfel că micuța a leșinat.

 

Angajatul unui serviciu de ambulanță a răspuns chemării personalului de bord și a folosit o injecție cu adrenalină pe care Fae o poartă asupra ei în permanență. 

 

Bărbatul care a deschis punga de alune este din Zimbabwe și, deși a fost avertizat să nu deschidă punga, nu s-a conformat. Acesta a declarat ulterior că nu vorbește limba engleză. 

 

Familia a lansat o campanie pe Facebook prin care atrage atenția asupra riscurilor la care sunt supuse persoanele cu alergii.

Comentarii Facebook