O femeie din India este în greva foamei de 12 ani


"Femeia de fier din Manipur", cum a fost numită, este din India şi deţine recordul pentru persoana care s-a aflat pentru cea mai lungă perioadă de timp în grava foamei.

Femeia în vârstă de 40 de ani a luat decizia de a protesta astfel după ce a fost martora unui incident teribil, în 2000, în timp ce se afla într-o staţie de autobuz, 10 persoane au fost omorâte în faţa sa de către Assam Rifles, una dintre forţele paramilitare din India, care s-a făcut vinovată de-a lungul timpului de numeroase abuzuri, potrivit Realitatea.net.

Irom Sharmila protestează în continuare şi se află în viaţă numai datorită unui ordin judecătoresc, care o ţine într-un spital, hrănită cu forţa printr-un tub introdus în nas şi care îi ajunge direct în stomac. Ea cere ca autorităţile să retragă forţele militare şi paramilitare din unele regiuni ale Indiei.

De la 27 de ani femeia e tratată ca un deţinut politic, acuzată că vrea să îşi ia viaţa şi, prin urmare, hrănită forţat. O dată pe an autorităţile îi dau drumul, numai pentru a o reţine din nou câteva zile mai târziu.

"Femeia de fier din Manipur" nu a mâncat, nu a băut apă, nu s-a pieptănat şi nu s-a uitat în oglindă de 12 ani. Aceasata îşi curăţă dinţii cu ajutorul unei bucăţi de bumbac curate. Ea încearcă să îşi scoată tubul care o hrăneşte de fiecare dată când poate, medicii spunând, în 2006 pentru BBC, că lungii ani de detenţie i-au făcut oasele foarte fragile şi i-au creat o serie de probleme serioase de sănătate

Comentarii Facebook