Miercuri 24 Aprilie

O familie înstărită de români își cedează copilul spre adopție. Motivul este HALUCINANT!

 

O familie înstărită din Iaşi a anunțat că își cedează copilul spre adopție și îl vor lăsa în grija Protecţiei Copilului, iar dacă acolo nu-l primesc, direct în stradă.

 

Copilul are zece ani, iar părinții lui spun că e prea energic și nu mai pot avea grijă de el. Tatăl, Gigi C., trecut de 50 de ani, e bolnav şi abia se mişcă prin casă. 

Părinții băiețelului spun că acesta e mofturos la mîncare și neascultător. ”Noi, cum stăm la etajul IV, ne e teamă când se aşază la geam”, spun părinții, care se tem că băiețelul s-ar putea sinucide

 

Reprezentanți Direcţiei pentru Protecţia Copilului spun că au 20 de cazuri de acest gen pe an. ”Le spunem din capul locului că prin lege nu putem să luăm copilul în astfel de condiţii. Însă îi îndreptăm către servicii auxiliare, alternative, cum e Centrul de Zi, îi îndrumăm să recurgă la un psiholog”, a spus Tiberiu Bantaş, de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Iaşi. 

 

Există unii copii cu tulburări de comportament, hiperactivi, unii se manifestă aşa sub influenţa etnobotanicelor sau intră într-un anturaj defavorabil care îi face să-şi modifice comportamentul . Există destule familii în această situaţie, însă nu au voie să renunţe la copil, noi nu-i putem ajuta prelu­ându-i, ci doar dirijându-i către alte servicii”, a mai spus Bantaş, conform jurnalul.ro.

Comentarii Facebook