Joi 13 August

Poliţistul Marian Godină e ȘOCAT să afle că ”la 1.77 metri şi 85 de kilograme sunt obez”

 

Poliţistul Marian Godină s-a decis să dea din nou examen de admitere la Academia de Poliţie ”A.I. Cuza”, la frecvenţă redusă, dar a aflat că la 1.77 metri şi 85 de kilograme este obez.

 

Azi am susţinut proba sportivă de care am trecut cu brio, iar apoi m-am dus la Centrul Medical al MAI pentru proba medicală. Pe lângă lista lungă de analize şi examene medicale, am început prin a fi măsurat şi cântărit. Am aflat cu ocazia asta că la 1.77 m şi 85 kg sunt obez şi, astfel, nu sunt apt să devin poliţist (paradoxul e că sunt deja). Fiind dezbrăcat în chiloţi, am întrebat medicul dacă îi par obez, însă mi-a spus că asta e, trebuie să se ia după tabel, aşa că mă trimite să îmi fac nişte analize suplimentare la un endocrinolog care va trebui să ateste faptul că glanda mea tiroidă e în regulă şi că nu sunt obez”, scrie poliţistul pe Facebook.

 

Era un fel de ”eşti inapt să devii poliţist, deşi eşti poliţist”. Cred că era normal să mă dea afară. Dar dacă n-am să pot demonstra că fac sport, că acel tabel nu mi se poate aplica şi că nu sunt obez, ce se va întâmpla? O să pot rămâne poliţist, deşi voi fi inapt să particip la un examen pentru a deveni ofiţer? Nu ştiu dacă e de râs sau de plâns, cert e că mi s-a zis de multe ori că-s prost, arogant, miliţian, nesimţit etc, dar obez chiar nu mi-a zis nimeni până acum”, scrie poliţistul.

 

Postarea a atras sute de comentarii:

 

Când o să devii ofiţer o să poţi modifica regulamentul. Până atunci nu poţi face altceva decât să te supui. Au slăbit mari actori în timp scurt sau au devenit graşi ca să obţină nişte roluri în filme. O să poţi da şi tu câteva kg jos să treci cântarul dacă numai asta e problema. :)))) Ce să faci? Trebuie să te sacrifici puţin să devii ofiţer de poliţie. Dacă ai ambiţie şi tu ai, o să reuşeşti. Ce sunt, câteva kilograme... E rolul vieţii tale. Anii trec. Dacă pierzi ocazia mai târziu o să regreţi”, a scris cineva.

 

Cei de la Academia de Poliţie sunt cu capul pe umeri. Zău aşa, cum să îşi bată singuri cuie în tălpi, cum să îşi bage singuri duşmanul în casă, mai curând un refuz politicos, acum pentru liniştea lor de mai târziu”, scrie un altul.

Comentarii Facebook