Nu va trateaza medicul? Risca o amenda de 2000 de lei. Vezi alte sanctiuni


Medicii din unitatile de urgenta sau de pe ambulante pot fi amendati cu sume cuprinse intre 500 de lei si 30.000 de lei daca refuza sa acorde ingrijiri medicale.

"Daca iti vine cineva la UPU si iti spune ca ma simt rau esti obligat sa il vezi altfel ne intoarcem la cazul din Slatina", a declarat Raed Arafat, secretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii.

Personalul medical poate fi amendat si daca un pacient asteapta mai mult de doua ore in camera de garda pentru a primi ingrijiri medicale.

Amenda maxima de 30.000 de lei poate fi aplicata managerului unui spital care nu asigura medicamente si materiale sanitare in unitatile de urgenta.

Doctorii care interneaza ilegal pacienti care sufera de boli cronice si trebuie dusi la spitale de specialitate risca amenzi 1.500 de lei amenda. "Este o situatie foarte cunoscuta in spitalele noastre. Un bolnav cu hernie care necesita o operatie a fost internat prin urgenta si este operat dupa cateva zile", a mai spus Arafat.

In cazul in care pacientul este pus in pericol din vina personalului medical, medicii risca amenzi de pana la 2.000 de lei, iar spitalul intre 10.000 si 25.000 de lei.

Amenzile stabilite de Ministerul Sanatatii vizeaza si spitalele private, care au obligatia sa trateze un pacient venit in stare critica, altfel risca amenzi de 30.000 de lei.

Comentarii Facebook