Noutati in dosarul Valiza! Becali sustine ca U Cluj si CFR Cluj au vrut sa faca blat pe 800.000 de euro: "Banii au fost fotografiati"!


Patronul FC Steaua Bucuresti, Gigi Becali, a declarat la audierile de luni, 14 martie, in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) ca inainte de "valiza" lui cu 1,7 milioane de euro, a mai fost o valiza cu 800.000 de euro.

"A fost un martor, care nu stiu daca o sa vina sa vorbeasca - el spunea ca vine - care a fost de fata cand s-a vorbit de 'blatul' dintre CFR Cluj si U Cluj. Din ce stiu exista si fotografii cu cei 800.000 de euro ce trebuiau dati. Cand martorul a vrut sa spuna la procurori astea, l-au oprit. Nu stiu daca o sa vina la instanta", a spus Becali, citat de realitatea.net.

Patronul Stelei a mai spus ca ar fi existat discutii intre Anton Dobos, presedintele U Cluj de atunci, si Ioan Andone, antrenorul CFR Cluj, si ca meciul dintre U Cluj si CFR Cluj ar fi fost aranjat pentru suma de 800.000 euro.

Becali sustine ca a aflat acest lucru si l-a trimis pe Teia Sponte, vicepresedinte al Consiliului de Administratie al FC Steaua Bucuresti, cu 1,7  milioane de euro la Cluj pentru a-i convinge pe jucatorii U Cluj sa joace cinstit.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a acordat un nou termen in proces pe data de 18 aprilie, cand va fi audiat si Victor Piturca.

Procesul "Valiza" a inceput in 21 ianuarie 2009, la Curtea de Apel Cluj, insa pe 6 octombrie magistratii clujeni au admis cererea de declinare a competentei catre ICCJ, avand in vedere calitatea de europarlamentar pe care Becali a obtinut-o pe parcurs.

Patronul Stelei este acuzat ca, in primavara anului 2008, a incercat sa ii "stimuleze" pe jucatorii echipei U Cluj cu 1,7 milioane de euro sa isi apere corect sansele, in ultimul meci al campionatului, care putea sa decida castigatoarea titlului. CFR Cluj a castigat cu 1-0 si oamenii lui Gigi Becali, in frunte cu Teia Sponte, au fost ridicati de mascati si dusi la DNA Cluj.

Valiza a fost confiscata si predata BNR, iar Becali este judecat pentru dare de mita si de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Comentarii Facebook