Nouă morți - Accident cu microbuz românesc în Ungaria

 

UPDATE 1

 

Poliția din Ungaria anunță că accidentul s-a soldat cu 9 morți. Șoferul român al microbuzului făcea LIVE pe Facebook. 

 

Conform ultimelor informaţii obţinute în cursul nopţii de echipa consulară mobilă prezentă la faţa locului, toate cele nouă victime ale accidentului au fost identificate ca fiind de cetăţenie română. Trupurile neînsufleţite au fost transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei. Ministerul Afacerilor Externe va suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsufleţite din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului”, transmite MAE.

 

Accident cu 9 morți în Ungaria. Șoferul microbuzului făcea Live pe Facebook - VIDEO

 

-------------- 

UPDATE

 

Paul Ciocoiu, purtătorul de cuvânt al MAE, a confirmat că este vorba despre 7 cetățeni români care au decedat. ”Nu cunoaștem încă traseul, dar știm că este un microbuz înmatriculat în România, în Mureș. Șoferul s-a angajat într-o depășire și probabil avea viteză mare, având în vedere deznodământul”, a spus Ciocoiu. 

 

Accidentul a avut loc în jurul orei 18.00.

 

--------------------- 

Un accident în care a fost implicat un microbuz românesc s-a soldat cu 7 morți, în apropierea orașului Budapesta, Ungaria.

 

Microbuz s-a lovit de un camion în apropiere de Ceglédbercel, potrivit poliției ungare.

 

Conform datelor preliminare obținute de reprezentanții MAE, în urma accidentului, șapte persoane, pasageri ai microbuzului, și-au pierdut viața.

 

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgență, si se află la fața locului accidentului pentru a acorda asistență consulară.

 

Ministrul afacerilor externe a activat celula de criză a MAE.

 

Din datele obținute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul național 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.

 

 

Comentarii Facebook