Notele din liceu au fost scoase de la admiterea la facultate

 

Notele din liceu au fost scoase de la admiterea la facultate, din 2014, fiind luate în calcul numai rezultatele de la bacalaureat, a anunţat ministrul delegat pentru învăţământ superior şi cercetare, Mihnea Costoiu.

 

Ministrul a spus că BAC -ul a fost ”fără cusur”, ceea ce justifică această măsură.

 

Până în acest an era la latitudinea facultăților să ia în calcul și notelor din liceu. Pentru că de multe ori notele de la examenul de bacalaureat nu erau relevante pentru a stabili gradul de pregătire al absolvenților, erau luat în considerare și mediile anilor din liceu.

 

Guvernul a adoptat luni o ordonanţă de urgenţă prin care este modificată Legea educaţiei introdusă în mandatul lui Daniel Funeriu.

 

În învăţământul superior sunt două categorii de modificări importante: una privind finanţarea pe baza indicatorilor de calitate, iar a doua, creşterea rolului Consiliul Naţional al Rectorilor, care devine, prin lege, partener de dialog social al Ministerului Educaţiei”, a explicat ministrul delegat.

 

De asemenea, universitățile vor putea atrege finanțări din mediul privat pentru cercetare. ”Am dat posibilitatea agenţilor economici şi institutelor de cercetare să finanţeze studiile universitare de doctorat printr-un contract tripartit - universitate-studenţi-agenţi economici”, a mai spus Costoiu.

Comentarii Facebook