Noi reguli pentru obținerea permisului de conducere. Vezi când vor intra în vigoare



Românii care vor să își obțină permisul de conducere au parte de vești bune din partea Ministerului Afacerilor Interne.

Candidaţii respinşi la proba practică a examinării pentru obţinerea permisului auto nu vor mai fi nevoiţi să susţină din nou proba teoretică, potrivit unui act normativ publicat, vineri, in Monitorul Oficial, scrie avocat.ro.

Astfel, dacă vor trece de proba teoretică, candidații vor putea susține proba practică de mai multe ori, în cazul în care pică. În prezent, cei care sunt respinși la proba practică trebuie să le dea din nou pe ambele pentru a-și putea obține permisul.

Candidații vor avea la dispoziție un an de la data absolvirii cursului de pregătire teoretică şi practică pentru a trece de proba practică, chiar şi din mai multe încercări.

De asemenea, actul normativ mai prevede că cei care pică proba teoretică vor putea susţine o nouă examinare după cel puţin 15 zile de la respingere, după achitarea unei taxe.

Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 97/2015 pentru modificarea şi completarea Ordinului MAI nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 639 din 21 august şi va intra în vigoare în data de 5 octombrie, mai arată sursa citată.

Comentarii Facebook