Luni 5 Decembrie

Noaptea Privighetorilor are loc în Grădina Botanică din Cluj-Napoca

 

Societatea Ornitologică Română organizează cea de-a treia ediție a evenimentului ”Noaptea Privighetorilor”, în Grădina Botanică ”Alexandru Borza”.

 

Conform programului obișnuit, debutul are loc în 28 mai, la ora 19.00, cu o plimbare tematică, în căutarea cântecelor de pasăre. Se organizează grupuri de maximum 30 de persoane, unul dedicat vorbitorilor de limba română și unul pentru cei care vorbesc limba maghiară. În funcție de numărul de vizitatori, tururile vor porni la fiecare cinci minute de la intrarea în Grădina Botanică. 

 

Intervalul poate fi prelungit, în funcție de numărul de participanți, raportat la numărul de ghizi ornitologi disponibili. Odată ce au ajuns la Grădinile Romane, locația propriu-zisă a evenimentului, participanții vor putea admira expoziția de fotografii ”Delta Dunării, perspective noi” realizată în cadrul inițiativei ”Rewilding Europe”, după care vor asculta piese simfonice și vor lua parte la prezentări privind relația dintre muzică și cântecul păsărilor. Punctul culminant va fi un concert de muzică clasică, concert care se va întinde pe 30 de minute”, precizează organizatorii.

 

Din program fac parte arii precum:

- Robert Schumann: Waldszenen op.82

- Sergei Rachmaninov: Etude Tableaux op.33 no.2

- Mal Waldron: The Seagulls of Kristiansund

- Wolfgang Amadeus Mozart: Trio cu pian in Si bemol major, KV 502

 

Biletul de intrare în Grădina Botanică este de 8 RON pentru adulți și 4 RON pentru copii.

 

”Noaptea Privighetorilor” este o acțiune a proiectului ”Păsările Clujului: creșterea diversității speciilor prin colaborare între ornitologi, experți silvici si publicul larg”.

Sondaj de opinie

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook