Luni 30 Ianuarie

Muzica poate afecta negativ memoria. Ce au descoperit oamenii de științăUn studiu realizat de oamenii de știință de la Georgia Institute of Technology din SUA arată că muzica ar putea afecta negativ capacitatea de memorare a oamenilor.

Acesta ar putea fi motivul pentru care mulţi oameni nu reuşesc să memoreze numele persoanelor cu care fac cunoştinţă în timpul petrecerilor şi pentru care unii dintre conducătorii auto "se rătăcesc" atunci când radioul este pornit în trafic, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Cercetătorii americani susțin că muzica poate să afecteze capacitatea de concentrare a oamenilor, mai ales după ce aceştia au trecut de prima tinereţe.

Aceștia consideră că descoperirea lor ar putea avea implicaţii importante pentru persoanele de vârsta a treia şi pentru cele care îşi dau întâlniri în cafenele şi în alte locuri zgomotoase.

Totuși, studenţii care au participat la studiu nu au avut nicio problemă - muzica nu le-a afectat performanţele.

Participanţii adulţi şi-au amintit cu 10 procente mai puţine prenume atunci când ascultau muzică în fundal, în comparaţie cu situaţiile în care au făcut cunoştinţă cu diverse persoane în spaţii liniştite.

"Adulţii trecuţi de prima tinereţe au probleme atunci când vine vorba de concentrare şi de ignorarea zgomotelor irelevante", a explicat Audrey Duarte, cercetătoare la Memory and Aging Lab de la Georgia Institute of Technology din oraşul american Atlanta, coordonatoarea studiului.

"Memoria asociativă intră şi ea în declin odată cu vârsta. Pe măsură ce îmbătrânim, ne este mai greu să ne amintim numele asociate unor chipuri şi spaţiile în care au avut loc anumite conversaţii", a adăugat ea.

Comentarii Facebook