Multe persoane își acoperă webcamurile când nu le folosesc. Citește de ce!

 

Tot mai multe femei sunt urmărite în timp ce stau la calculator de hackeri care capătă acces la laptopurile lor și le spionează cu ajutorul camerelor web. 

 

Hackerii infectează calculatoarele cu software-uri denumite RAT (remote administration tool), obținând astfel acces la camerele web ale utilizatorilor, arată o investigație făcută de către jurnaliștii de la BBC Radio 5, potrivit Sophos Naked Security

 

Pentru a infecta calculatoarele, hackerii încearcă să păcălească utilizatorii să descarce în calculatoarele lorun software de dimensiuni reduse, de cele mai multe ori prin intermediul mailului. Odată ce capătă control asupra unui calculator, hackerii îl pot folosi pentru a se uita la informațiile sticate pe hard drive sau pentru a porni camera web. 

 

Reporterii BBC au stat de vorbă cu o femeie căreia i s-a aprins lumina ce indică activitatea camerei web în timp ce se afla în cadă, uitându-se la un DVD. 

 

Potriviți experților în securitate, există site-uri specializate care vând acces la diferite camere web persoanelor fără cunoștințe în domeniul calculatoare. Accesul la camera web a unei femei costă doar un dolar. 

 

Iată cele mai bune metode de a vă feri de astfel de atacuri:

 

- Aveți grijă să aveți programe antivirus și firewall updatate la ziz. 

 

- Feriți-vă să dați clickuri pe linkuri dubioase primite prin intermediul emailului sau a rețelelor de socializare. Nu deschideți atașamentele din genul acesta de emailuri. 

 

- Când nu le folosiți, acoperiți camerele web (bandajele obișnuite sunt foarte utile în acest sens). 

Comentarii Facebook