Mugur Mihăescu a vorbit DUR despre cluburile morții, după TRAGEDIA de la Club Colectiv: ”Doar că nu au turnat benzină pe ei”

 

Actorul Mugur Mihăescu a comentat cazul de la clubul Colectiv, unde 27 de tineri au murit în urma unui incendiu. 

 

Clubul funcționa într-o hală dezafectată. ”Nu are ce să ia foc decât dacă te apuci să pui bureți. Doar că nu au turnat benzină pe ei. Cum să faci foc de artificii indoor? Nu patronii mi se par mai vinovați, ci organizatorii evenimentului”, a spus actorul Mugur Mihăescu.

 

Faci orice ca să câștigi câtă vreme este sigur, e o regulă lementară a bunului simț. Există o minimă normă de decență. NU zice nimeni să fii NASA, dar trebuie să folosești rațiunea. Multe cluburi au investit enorm într-o economie care nu ne-a prea ajutat. Trebuie să existe măcar o medie a ceea ce contează din punct de vedere al siguranței, pentru că altfel înseamnă că ești dement la cap”, a mai afirmat acesta.

 

Patronul de club a explicat cum se oferă autorizațiile. ”Autorizația de funcționare ți se oferă imediat ce obții certificatul de la Registrul Comerțului. Numai că oamenii de la Registrul Comerțului nu știu fișa tehnică și dacă pot să îți dea autorizație”.

 

Apoi, în funcție de activitățile pe care le desfășori îți trebuie autorizație sanitară, de la pompieri, dacă ai un club de capacitate mai mare, iar acestea se obțin separat, trebuie și de la primărie, să le dai și ălora”.

 

În privința ieșirilor de urgență: ”Nu este nevoie neapărat de un anumit număr de ieșiri, ci de o deschidere a ieșirii suficientă încât să asigure evacuarea”

 

Mugur Mihaăescu a spus că mai sunt și alte localuri nesigure. ”Sunt cluburi underground mai populare printre tinerii rebeli, în locuri unde nu aș intra, pentru că ori nu sunt consolidate sau mi-e frică să nu cadă tavanul sau nu mă simt safe”, scrie evz.ro.

 

Știți câte controale sunt? Dar la cei care produc mai mulți bani. Se gândesc, la ăsta mic nu mă duc, că nu am ce să iau”. Pe de altă parte, sunt prea puțini inspectori și nu ai cum ”să ții sub control o țară întreagă”.

Comentarii Facebook