Mubarak nu va mai candida pentru un nou mandat

 

Presedintele Hosni Mubarak nu va mai candida la un nou mandat, anunta CNN, care citeaza postul al-Arabiya. Protestele din Egipt dureaza de 8 zile si nu dau semne ca se vor opri.


"Stimati concetateni. Eu de urgenta am inceput sa formez un nou guvern cu noi prioritati care sa raspunda cererilor poporului si i-am cerut vicepresedintelui sa negocieze cu toate fortele politice privind la schimbarea constitutiei si a legislatiei pentru a se realiza aceste cerinte de stabilizare. Sunt forte politice care nu vor sa ia in seama aceste cereri, iar tinand cont de aceste refuzuri, eu voi cere poporului si natiunii, musulmani si crestini, de la tara si de la oras.... Niciodata nu am vrut putere sau influenta, iar oamenii stiu ce am oferit tarii pe vreme de pace si razboi. Nu sta in credinta mea sa tradez. Prioritatea mea este sa asigur tranzitia catre cine va fi de ales la alegerile urmatoare. Indiferent de circumstantele de acum nu am intentionat sa candidez la alegerile urmatoare, sunt gata sa-mi inchei cariera pentru binele poporului si sa predau puterea in conditii de normalitate. in ultimele luni ale mandatului meu voi veghea la tranzitia pasnica a puterii", a declarat presedintele Hosni Mubarak, in seara zilei de marti, 1 februarie.

"Am cerut Politiei sa ia masuri sa protejeze cetatenii cu onoare si sa le respecte drepturile. Ce puterii legislative pentru a-i identifica pe cei care au incalcat legea, pe cei care au incendiat cladiri si au comis ilegalitati. Ma rog lui Dumnezeu sa ma ghideze sa-mi inchei cariera in maniera in care sa asigure pacea Egiptului. Poporul nostru va trece de criza mai constient de posibilitatile pe care le are. Hosni Mubarak se mandreste cu anii pe care i-a petrecut servindu-i pe egipteni. E tara mea in care am muncit, unde am luptat si am trait. Fie ca Dumnezeu sa fie alaturi de voi", a adaugat acesta.


Presedintele Egiptului conduce tara de 30 de ani, de la asasinarea predecesorului sau.

Comentarii Facebook