Mituri false despre bărbați


Barbatii sunt obsedati de sporturi, masini si gadgeturi. Femeile sunt niste romantice incurabile care nu se pricep la matematica.

Acestea sunt doar cateva dintre miturile cele mai intalnite cu privire la barbati sau femei. Sunt ele doar stereotipuri sexiste sau in mare sunt adevarate?

In cele ce urmeaza, vom analiza impreuna adevarul si fictiunea din spatele a patru dintre cele mai importante mituri legate de barbati:

1.Barbatii nu sunt la fel de emotionali ca si femeile.

Adevarul: Ultimele studii psihologice si sociale releva faptul ca de fapt, femeile si barbatii experimenteaza in general aceleasi niveluri sentimentale, cu atat mai mult cand este vorba de tristete. Ce-i drept, femeile vor ajunge mai repede la cutia cu servetele ceea ce inseamna ca ambele sexe pot fi la fel de emotionale dar ca femeile sunt mai susceptibile in a si le exprima in vreme ce barbatii sunt mai inchisi.

2.Barbatilor nu le place sa comunice.

Adevarul: Barbatii comunica altfel decat femeile dar acest lucru nu inseamna ca sunt necomunicativi. Diferentele apar insa la felul comunicarii. De exemplu, potrivit psihologilor, barbatii isi negociaza in mare masura statusul in cadrul grupului prin intermediul conversatiilor, in vreme ce femeile folosesc limbajul in principal pentru a-si comunica emotiile si a negocia apropierea si intimitatea.

Citește mai multe pe Lyla.ro

Comentarii Facebook