Mituri despre frumuseţe care au fost DEMOLATE. Află 10 dintre ele


Nu întotdeauna cele mai promovate metode sunt şi cele mai eficiente când vine vorba de înfrumuseţare.

Există multe mituri care circulă în legătură cu metodele de înfrumuseţare dar multe dintre ele au rămas doar la stadiul de mit, fără a-şi găsi un suport în realitate, conform sfatulparintilor.ro

1. Benzile de îndepărtare a punctelor negre de pe faţă nu funcţionează! Adevarul e ca singura metodă de îndepărtare a coşurilor sau punctelor negre este prin extracţie manuală, la cosmetică sau acasă.

2. Cremele anticelulitice pot da pe loc o uşoară senzaţie de ameliorare, dar departe de a avea efectele vizibile sau de durată, aşa cum multe promit s-o facă.

3. Ai nevoie de protecţie solară tot timpul anului. Razele UVA (cele care cauzeaza ridurile) actioneaza indiferent de anotimp sau cât de însorit e cerul şi spre deosebire de cele UVB (care cauzează arsuri) pot penetra chiar lentila ochelarilor de soare. Chiar dacă acum nu vezi sensul, totuşi e bine să foloseşti creme cu factor de protecţie tot timpul anului că să eviţi ridarea sau pătarea tenului.

4. Serurile nu sunt pierdere de bani şi timp. Acestea pregătesc şi mai bine pielea pentru aplicarea unei creme potrivite tenului tău. Pe moment, poate nu sesizezi diferenţa, dar pe termen lung , un ten va arata mult mai tânăr.

5. Loţiunile tonice nu sunt pierdere de bani şi timp pentru că o îngrijire corectă a oricărui ten presupune neapărat folosirea unei loţiuni tonice în fiecare zi.

6. Nu poţi folosi acelaşi produs de îngrijire tot timpul anului pentru că pielea reacţionează în mod diferit la temperaturi diferite şi condiţii de umiditate diferite.

7. Ciocolata şi grăsimea nu te vor face obez. Nu există nici o dovadă serioasă că dacă consumi aceste alimente poţi ajunge obez, totuşi. Obezitatea ţine şi de multe alte considerente: factori ereditari, cantitatea alimentelor pe care o consumi, felul in care le combini etc.

8. Tenul gras are nevoie de hidratare ca orice ten, doar ca produsele pentru care trebuie să optezi sunt diferite (e bine sa alegi produse pe bază de apă, în locul produselor uleioase).

9. Poziţia „picior peste picior” nu cauzează varice sau vene sparte. Alte cauze stau la baza acestor afecţiuni: moştenirea genetică, greutatea, sarcina sau vârsta.

10. Cremele dense nu sunt mai eficiente. Pielea absoarbe mult mai greu o crema densa. Asa ca produsul va sta mult mai mult timp la suprafata pielii fara sa fie absorbit de straturile inferioare.



Comentarii Facebook