Mitropolitul Ardealului, audiat la DNA, în dosarul cărţilor scrise după gratii

 

Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a fost audiat la DNA, timp de o oră şi jumătate, după ce a coordonat o lucrare a lui Gigi Becali, scrisă de după gratii.

 

Procurorii l-au întrebat despre cartea coordonată de Mitropolitul Ardealului și scrisă de George Becali în spatele gratiilor. 

 

ÎPS Laurențiu Streza a spus la ieșirea de la audieri că avocatul lui a spus tot ce era necesar. ”Ce a fost de declarat, s-a declarat. Vă mulţumesc foarte mult”, a spus ÎPS Streza. 

 

Daniel Ionaşcu, avocatul Mitropolitului, a declarat că acesta a primit de la Gigi Becali doar o carte şi sub nicio formă vreun folos material. ”Singurul lucru pe care l-a primit este o carte, carte pe care multi dintre noi am primit-o”, a spus Ionașcu. 

 

Este foarte important ca Înaltpreasfinţitul sa dea declaratii in calitate de martor si atat”, a spus acesta. Gigi Becali a fost eliberat mai devreme cu 30 de zile din pușcărie în baza lucrării coordonate de Mitropolit.

 

Pentru cele cinci lucrări științifice scrise, George Becali a fost eliberat cu 150 de zile mai repede de după gratii. 

 

Aveai ore de scris. Și trebuia să stai acolo... De exemplu, eu scriam și când mă duceam la serviciu, că lucram la Hagi, mă sculam și noaptea, de exemplu... Dar toate alea trebuiau trecute într-un registru de 3 ore pe zi de scris! Și trebuia să fii acolo, la masă, să scrii, că te vedea milițianul că nu ești! Și zicea ”N-a lucrat astăzi carte!"”, a spus George Becali.

Comentarii Facebook