Minune la mormântul lui Arsenie Boca. Sunt 28 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca - FOTO

 

Credincioșii s-au adunat la mormântul marelui părinte Arsenie Boca și s-au rugat pentru a marca 28 de ani de la moartea acestuia.

 

În total s-au adunat peste 10.000 de pelerini la mormântul părintelui, iar preoții s-au minunat de iubirea de care se bucură ”Sfântul neîncoronat al Ardealului”, spunând că este o minune.

 

Şi anul acesta, în data de 28 noiembrie, a fost ridicat parastasul întru pomenirea părintelui Arsenie, anul acesta la 28 de ani de la trecerea sa la Domnul. A fost oficiată Sfânta Liturghie de diminieaţă, arhierească, de un sobor de ierarhi, în frunte cu Înaltpreaşfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, Înaltreasfinţitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, Presfinţitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei şi Preasfinţitul Părinte Daniil, Episcopul Locţiitor al Episcopiei Daciei Felix. După oficierea sfintei liturghii, ierarhii s-au deplasat la mormântul părintelui Arsenie, unde au sfârşit slujba parastasului. Cu această ocazie, ca în fiecare an, a fost prezent un număr foarte mare de pelerini, mii de credincioşi au fost. Cum se obişnuieşte, se primeşte şi o pomană de către pelerini. Vin oameni din toată ţara”, a declarat Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

 

Sute de credincioşi au petrecut noaptea de luni spre marţi în rugăciune, în apropierea mormântului părintelui Arsenie Boca. ”E atâta linişte aici de parcă se lasă liniştea peste tine. Până şi o păsărică aici îmi face impresia că e părintele Arsenie Boca. Aşa mult îmi place. Să dea Bunul Dumnezeu să îl vedem şi sfânt, dar probabil aşteaptă o minune”, a spus o enoriaşă.

 

În 28 noiembrie 2017 s-au împlinit 28 de ani de moartea părintelui Arsenie Boca, fost stareţ al Mănăstirii Prislop. Pentru convingerile sale, preotul, născut în 1910, a fost arestat, torturat de fosta Securitate şi apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Chiar dacă nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română, oamenii îl consideră pe Arsenie Boca "Sfântul neîncoronat al Ardealului".

 

Mormântul ”Sfântului” Arsenie Boca este considerat un loc unde se produc minuni, după cum mărturisesc credincioșii.

Comentarii Facebook