Aderarea Romaniei la Schengen a fost amanata, potrivit ministrului de Interne ungar! Korodi spune, insa, ca declaratiile au fost gresit interpretate!

UPDATE:

Preşedintele Comisiei de politică externă din Camera Deputaţilor Attila Korodi a declarat pentru Avedarul ca declaratiile ministrului de Interne maghiar au fost gresit interpretate, intrucat ambasadorul Ungariei a precizat că ţara sa susţine politic aderarea României în luna martie.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, a anuntat ca aderarea Romaniei si a Bulgariei la Schengen va fi amanata. Pana la aceasta ora nu au fost precizate si motivele exacte care au stat la baza luarii acestei decizii.

 

Potrivit Agerpres, Pinter a mai declarat ca cele doua tari trebuie sa mai indeplineasca "unele sarcini" pentru a putea accede in spatiul Schengen.

 

"Pana in luna iunie trebuie sa fie clar ce sarcini mai trebuie sa indeplineasca Romania si Bulgaria", a mai afirmat Sandor Pinter, care a precizat ca aderarea celor doua tari se va face cel mai devreme in luna octombrie.

 

Ungaria a preluat din 1 ianuarie presedintia prin rotatie a Uniunii Europene.

Comentarii Facebook